Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 20. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Eső, hó és napsütés is várható a héten

Eső, hó és napsütés is várható a héten

Változékony idő várható a héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet.

A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Veszélyjelzésükben azt írták: hétfő hajnalig észak, északnyugat felől több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat. Síkvidéken is előfordulhat havazás, míg a magasabban fekvő (300-350 méter feletti) helyeken akár 4 centiméternyi hó is lehullhat, amely hosszabb-rövidebb ideig meg is maradhat.

Hétfőn napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként futó záporeső, hózápor kialakulhat. Az Észak-Dunántúl, a főváros, és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 4-10 fok között alakul.

Hétfőn késő estétől északnyugat felől újabb csapadék várható, az eső mellett havas eső, északkeleten és a hegyekben hó is lehet. Kedden többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest-Debrecen vonaltól keletre havas eső, hó is. Napközben még az Északi-középhegység térségében lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-9 fok között alakulnak, de a nyugati, délnyugati határvidéken 10-11 fok is lehet.

Szerdára megszűnik a csapadék és több helyen kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Napközben általában 7-13 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti felhős részeken csak 4-7 fok lehet.

Csütörtökön és pénteken északkeleten (a Budapest-Debrecen vonaltól keletre) többnyire borult, párás, helyenként ködös idő lesz, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csütörtökön északkeleten néhol lehet szitálás, másutt nem valószínű csapadék. Helyenként mindkét nap megélénkülhet, akár meg is erősödhet a légmozgás. A leghidegebb órákban csütörtökön 0-6, pénteken 1-6 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap jellemzően 10-15, a borult, ködös helyeken 4-8 fok között alakulnak.

Szombaton többfelé valószínű eső és megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 2-7, a maximumhőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Vasárnap ismét többfelé kisüt a nap, napközben már csapadék sem várható, de néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul. Napközben 4-8 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.