Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 20. 18:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kezdetben sok esőre, majd több napsütésre lehet számítani a hétvégén

Kezdetben sok esőre, majd több napsütésre lehet számítani a hétvégén

A hétvégén kezdetben sok esőre, majd egyre több napsütésre lehet számítani, a leghidegebb órákban fagypont alatti hőmérsékletre is készülni kell.

Október 23-án hajnalban mínusz 3 fok is lehet, de napközben többórás napsütés várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken általában borult, párás időre lehet számítani. Szinte országszerte ismétlődő jelleggel valószínű csapadék, de estétől a Dunántúl nyugati felén már eláll az eső. Késő estig összességében az ország területén jellemzően 25-30 milliméter körüli csapadékmennyiség hullhat. A Dunától keletre napközben élénk, több helyen erős lesz a szél is. A leghidegebb órákban 5-9 fok lehet, a nyugati határvidéken lehet ennél egy-két fokkal hidegebb. Napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 9-12, az Alföldön 12-17 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

A nap folyamán várható sok eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat péntekre.

Szombaton nyugaton átmeneti ködfoltok képződhetnek. Reggeltől eső, zápor már csak keleten, északkeleten várható, majd kora délutánra ott is megszűnik a csapadék, és egyre többfelé várható napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a gyengén felhős, szélvédett nyugati területeken akár 0, plusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 11-15 fok között várható.

Vasárnap a reggeli párásság és foltokban előforduló köd délelőtt megszűnik. Legfeljebb elvétve alakulhat ki délután futó zápor, többórás napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, de egyes fagyzugokban akár mínusz 3 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan 13-17 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.