Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 01. 08:52, szerda | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/dreamtheater

A Dream Theater jövőre ismét Magyarországra jön

A Dream Theater jövőre ismét Magyarországra jön

Budapesten is bemutatja októberben megjelenő új albumát a Dream Theater.

Az amerikai progresszív metál zenekar A View from The Top of the World című, tizenötödik stúdiólemezét kísérő turné 2022. május 10-én ér a magyar fővárosba, a Papp László Sportarénába.

A Dream Theater a járványügyi korlátozások alatt saját főhadiszállásán rakta össze új lemezét, amelyet az idén őszi amerikai turné után 2022 tavaszán Európában népszerűsít - közölte a szervező Livesounds kedden az MTI-vel.

A világhírű csapat, amely már több millió lemezt eladott, hét új dalt kínál az albumon, amely az InsideOutMusic/Sony Music gondozásában fog megjelenni. A borítót Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour) tervezte, producerként John Petrucci, az együttes vezetője dolgozott, akit hangmérnökként segített James Jimmy T Meslin, a keverést pedig Andy Sneapre bízták.

A zenekar a pandémia miatt tavaly februárban lépett fel utoljára, egyik utolsó koncertjét 2020. február 8-án adta a Papp László Budapest Sportarénában. Ez volt a Dream Theater tizenkettedik magyarországi koncertje, és a 2019-es Distance Over Time lemezt mutatták be a közönségnek, valamint a Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory című lemez huszadik születésnapját ünnepelték.

Az együttes - John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (ének), Jordan Rudess (billentyűs hangszerek), Mike Mangini (dob) - a lezárások alatt fejezte be új főhadiszállásának építését, amely stúdióként, próbateremként, raktárként és kreatív fészekként egyszerre szolgál. LaBrie először videóhívásban csatlakozott a dalszerzéshez, majd márciustól már Petruccival közösen vették fel a gitár- és hangsávokat New Yorkban.

A progrock csapat, amelyet eddig kétszer jelöltek Grammy-díjra, és mintegy 15 millió lemezt adott el, a kimagasló technikai tudásról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint erőteljes koncertjeiről ismert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.