Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 23. 20:29, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik tiltakozik a magyargyűlölet ellen

A Jobbik tiltakozik a magyargyűlölet ellen

A Jobbik egy keddi szolnoki sporteseményen történtek miatt a nemzeti jelképeink, érdekeink és értékeink mellett való kiálláson túl tiltakozik a magyargyalázás és gyűlölet ellen - jelentette ki Apáti István, a párt országgyűlési képviselője szombaton Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Mint a politikus felidézte, a Szolnoki Olaj KK-nak az izraeli Happoel Holon ellen vívott kosárlabda-mérkőzésén kitiltották a magyar és a székely zászlókat a sportcsarnokból, illetőleg a szurkolók saját drapériáikat sem vihették be. A szurkolókra hivatkozva azt mondta: a helyszínen megerősített rendőri erő és biztonsági cég teljesített szolgálatot, sőt ötven terrorelhárító is megjelent, amelynek okát mai napig nem fedte fel senki.
Akár izraeli biztonsági vezetői kérésre, akár hazai szolgalelkű döntés alapján történt mindez, "rettenetes szégyen és múlhatatlan gyalázat", hogy 2013-ban Magyarországon egy állítólagos nemzeti kormány regnálása alatt ilyen bekövetkezhet - fogalmazott a képviselő.
Apáti István emlékeztetett arra, hogy a "nemzetközi zsidó lobbinak" már sikerült elintézni, hogy a márciusban esedékes magyar-román válogatott labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött kelljen lejátszani, egy jelentőségéhez képest "százszorosan felfújt, mondvacsinált ürügy miatt".
A Szolnokon történtek okán a felelősöket fel kell kutatni, várjuk az üggyel kapcsolatban a kormányzat megnyilatkozásait, valamint Szalay Ferenc polgármester és Tóth Zoltán klubvezető nyilatkozatát - mondta a politikus, hozzátéve: "döbbenetes, mekkora lapítás, sunyítás van az ügy körül".
A jobbikos képviselő azt várja, hogy az izraeliek ezért kövessék meg a magyar szurkolókat, hiszen nemcsak a Szolnok drukkereit sértették meg, hanem az egész nemzetet "porig alázták" gyalázatos tettükkel.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk