Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kormánybiztos szerint megengedhetetlen, hogy a bankok áthárítsák a költségeket

A kormánybiztos szerint megengedhetetlen, hogy a bankok áthárítsák a költségeket

Németh Szilárd szerint az elfogadhatatlan, hogy az emberek elveszítsék jövedelmük egy jelentős részét azért, mert a bankok áthárítják a tranzakciós illetéket. Némelyik bank nagyon eldobta a kalapácsot – jelentette ki a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos az közszolgálati televízióban annak kapcsán, hogy egyre több pénzintézet hárítja át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket - írja a hirado.hu.

Németh Szilárd hangsúlyozta: az nem lehet, hogy az emberek emiatt elveszítsék a jövedelmük egy jelentős részét. Abból az évi 95 ezer forintból, amit az emberek most a rezsicsökkentésből megspórolnak, a bankok egy jelentős szeletet le szeretnének szelni – mondta a fideszes politikus, aki szerint pártja a hétvégi frakcióülésen foglalkozik a témával. Bejelentik egyébként az újabb 10 százalékos rezsicsökkentést, ami érinti a gáz, az áram és a távhő árát.

A politikus beszélt arról is, hogy a rezsicsökkentés rendkívül sok fogyasztóvédelmi problémát hozott a felszínre. Megemlítette a 10 ezer forintos kötbért, aminek a lényege: ha megállapítják, hogy a szolgáltató nem megfelelően állította ki a számlát és tájékoztatta a fogyasztót, akkor nem csak büntetést kell fizetnie, hanem minden egyes érintett ügyfelének 10 ezer forintos kötbért is. Mint mondta: tíz távhőszolgáltató 560 millió forint kötbért fog hamarosan kifizetni 56 ezer háztartásnak.

Arra, hogy sokan a szolgáltatók kivonulásától tartanak, a politikus úgy reagált: 'ez egy biztos piac, amelyet senki nem akar elveszíteni'.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben