Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 16. 17:06, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Angliából hoztak Budapestre egy hamis magyar útlevelet használó albán férfit

Angliából hoztak Budapestre egy hamis magyar útlevelet használó albán férfit

Az angol hatóságokkal együttműködve a napokban Magyarországra hoztak egy albán férfit, aki éveken át élt Angliában hamis magyar útlevéllel - tette közzé a rendőrség szombaton a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2016-ban indított eljárást egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki több külföldit jutatott olyan magánútlevélhez, amelyen más, korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel. Az ügyintézőt embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntett miatt már elítélték - közölték.

A most Magyarországra hozott férfi ellen a hamis okmányában szereplő adatok alapján nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az útlevelet használó 36 éves albán állampolgárt csaknem két éve, 2019 szeptemberében fogták el az angol hatóságok - írták.

A BRFK nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették az albán férfit, akit a bíróság azóta bűnügyi felügyelet alá helyezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt