Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Március 03. 19:47, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából - tudatta az RTL Klub sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

Az RTL Klub kéri a jogsértő állapot megszüntetését - olvasható a közleményben.
Mint írták, a filmben "saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is."
Közölték, erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását.
"Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" - szögezték le.
Az RTL kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videómegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa - zárták a közleményt.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap a húszperces kisfilm bemutatását követően újságíróknak elmondta: a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Sportarénában tartanak évértékelő rendezvényt. A filmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).