Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 15. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Bankkártya méretű számítógép?

Bankkártya méretű számítógép?

A Mastercard LCD bankkártyán billentyűzet és kijelző is található. Vajon ez biztonságosabbá teszi?

A forradalmian új bankkártya, amelyet a Mastercard fejlesztett ki, az egyszerű LCD bankkártya nevet viseli. Tulajdonosának sok információval tud szolgálni, elvégre interaktív, hiszen billentyűzet és kijelző is található rajta. Például a segítségével le lehet ellenőrizni a számla állását, és sok egyebet is.

Gyakori, hogy a bankok ügyfelei külön eszközt használnak arra, hogy online bankolás esetén jelszót generáljon nekik, ez az úgynevezett token. Az LCD bankkártya ezt a szerepet is be tudja tölteni, így csökken a felhasznált kütyük száma. Az LCD bankkártyával lényegében nyomon követhetjük teljes kártyahasználatunkat, összes költésünket.

A minap Szingapúrban bemutatott különleges kártya januártól jelenik majd meg a piacon. A mobiltelefonok gyártói persze azt remélik, hogy az ilyen típusú bank- és hitelkártyák jövője rövid lesz, mert a helyüket átveszi a telefonos fizetés. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az „okos” bankkártya annyi mindent tud majd, hogy még jobban kell vigyázni rá, mint az egyszerű mágnescsíkos vagy chipes kártyákra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk