Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 07. 14:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Drágák lehetnek a gyorskölcsönök

Drágák lehetnek a gyorskölcsönök

Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén

- mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.
Ennek oka, hogy az egyes kényelmi szolgáltatásokat, például az otthoni ügyintézés díját a teljes hiteldíj-mutatóba (thm) nem számolják bele - magyarázta.

A hitelfelvételtől a szerződéskötéstől számított 14 munkanapon belül el lehet állni, ha még nem folyósították az összeget - mondta. Ha már megtörtént a folyósítás, akkor is felmondható 14 napon belül a szerződés, de ekkor 30 napon belül egy összegben az időarányos hitelkamattal együtt vissza kell fizetni a teljes felvett összeget. A hitelszerződés felmondása vagy az elállás nem befolyásolja a megkötött vásárlási szerződést - jegyezte meg.

A nagyobb értékű műszaki elektronikai cikkekhez gyakran ajánlanak fel kiterjesztett garancia biztosítást vagy termékbiztosítást - mondta, megjegyezve, hogy a szavatosság vagy a jótállás feltételei nagyban különböznek ezektől a biztosítási szerződésektől. Utóbbiak jellemzően tartalmaznak kizárt kockázatot, fedezeti limitet, és kárenyhítési kötelezettséget is róhatnak a fogyasztóra. Érdemes ragaszkodni az írásbeli tájékoztatóhoz és a biztosítási kötvény átadásához ezekben az esetekben - tanácsolta.

Elmondta, a pénzügyi tudatosságban egész Európában "van még hova fejlődni", a fogyasztók jellemzően már csak baj esetén fordulnak a hatósághoz segítségért, kevésbé tekintenek előre. A felügyelet azt javasolja, hogy áruhitel, vagy folyószámlahitel-felvétel, gyorskölcsön vagy akár hitelkártya igénylés előtt tájékozódjanak az MNB fogyasztóvédelmi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.