Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 05. 18:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:mti

Elemző: nagy a bizalom a vakcinák iránt

Elemző: nagy a bizalom a vakcinák iránt

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint magas a vakcinák iránti lakossági bizalom - mondta az alapítvány vezető elemzője pénteken az M1 csatornán.

Palóc André hozzátette: a kutatásból kiderült, a megkérdezettek mintegy 80 százaléka gondolja, hogy a vakcina a megoldás a koronavírus-járvány elleni küzdelem lezárására.

Hangsúlyozta: valószínűleg tovább növekszik a vakcinák iránti bizalom azzal, hogy lassan mindenkinek legalább egy családtagja megkapja az oltóanyagot. A felmérés szerint a megkérdezettek 78 százaléka inkább tart a vírustól, mint a vakcina esetleges mellékhatásaitól - fűzte hozzá.

Palóc André azt mondta, a balliberális médiában megjelenő állhírek és különböző politikusok hangulatkeltő megszólalásai ellenére a többség úgy gondolja, hogy az oltóanyag a megoldás.

A kutatás szerint a lakosság döntő többsége hisz a szakhatóságoknak, a megkérdezett beoltottak és az oltásra elmenni tervezők 71 százaléka úgy nyilatkozott, hogy beoltatná, vagy már beoltatta magát keleti vakcinával - ismertette.

Kitért arra is, hogy a tervek szerint jövő szerdára Magyarországon átoltottság szempontjából vezetővé válik Európában. A vakcinabeszerzéssel kapcsolatban egyre több ország követi a magyar példát, vagyis nemcsak a brüsszeli beszerzésekre hagyatkozva, hanem más módokat keresve próbálják elérni, hogy minél több vakcinához jussanak - mutatott rá az elemző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.