Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 08. 06:54, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fizetősek lettek az olasz szigetek

Fizetősek lettek az olasz szigetek

Egyeurós 'belépti díjat' szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.

Évi egymillió eurós bevételt várnak Elbán a nyártól érvényes belépődíjtól. Aki komppal érkezik a szigetre, annak fizetnie kell - így döntött az Elbán fekvő nyolc település polgármestere.
Az olasz sajtó úgy értesült, nem kizárt, hogy az adót már a tavasszal bevezetik.
A legnagyobb toszkán szigetre érkezők közül csak azoknak nem kell fizetniük, akik Elbán dolgoznak vagy nyaralójuk van. Huszonkétezer üdülőház található a szigeten. Mentességet kaptak az elbai kikötőkben magánhajóval partra szállók is. Így kizárólag a turistákat sújtják, akiknek a szállodákban már idegenforgalmi adót is fizetniük kell.
A lapok hangsúlyozták, hogy a harmincezer lakosú Elbán a polgármestereken túl negyvennégy tanácsos és százhuszonnégy önkormányzati képviselő is fizetést kap. Ezt megtakarítva nem kellene megadóztatni a turistákat.
Az utóbbi években Capri, Capraia és Giglio szigete is egyeurós belépési díjat vezetett be. Sergio Ortelli, Giglio polgármestere bejelentette, hogy az összeget az idén másfél euróra emeli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk