Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 14. 09:11, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Lezárták a kamionok előtt a szlovén és a horvát határátkelőket

Havazás - Lezárták a kamionok előtt a szlovén és a horvát határátkelőket

Lezárták a horvátországi és a szlovéniai határátkelőket a kamionok elől a szomszédos országok hatóságai - erősítette meg hétfőn az MTI információját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

Nothoff Ingrid közölte: a kamionok nem léphetik át sem kifelé, sem befelé a magyar-szlovén illetve a magyar-horvát határátkelőket. A személyforgalom előtt továbbra is nyitott minden határállomás.

FRISSÍTETT

Ideiglenesen megnyitották a kamionok előtt a szlovén és a horvát határátkelőket

Délben nagyjából egyórás időtartamra ideiglenesen megnyitották a kamionforgalom számára a rédicsi és a letenyei határátkelőket - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Bagó Szilárd elmondta: Rédicsnél Szlovénia felé, Letenyénél pedig Horvátország irányába addig engedték át a teherjárműveket, amíg a határ menti kamionterminálok nem teltek meg. A szlovén és a horvát hatóságok azért döntöttek az ideiglenes határnyitásról, hogy a határ mentén várakozó tehergépjárműveket biztonságosan el lehessen helyezni.
A helyettes szóvivő hozzátette: egyik átkelőhelyen sem alakult ki torlódás, viszonylag kevés kamion várakozott a határok közelében.
Zala megye útjain azonban több helyen is elakadt teherjárművek mentéséhez riasztották a katasztrófavédelmet.
Délelőtt a 74-es főúton az egervári elágazónál, a 76-os főúton Szentgyörgyvárnál, illetve a teskándi elágazónál, továbbá Keszthelyen és Nagylengyelnél kellett traktorral vagy a tűzoltók közreműködésével elakadt kamionokat menteni. A 75-ösön Baknál nyolc teherjármű torlódott fel az emelkedőn, Fakospusztánál egy üzemanyag-szállító kamion akadt el az emelkedő alján, Zalaapátinál pedig keresztbe fordult egy teherjármű, ezeket szintén tűzoltók segítették újra útnak indítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár