Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Július 18. 20:33, szerda | Belföld
Forrás: MTI

IMF/EU-tárgyalások - Pleschinger: mindkét fél megegyezésre törekszik

IMF/EU-tárgyalások - Pleschinger: mindkét fél megegyezésre törekszik

Láthatóan mindkét fél a megegyezésre törekszik - mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerda este az MTI-nek, miután délután az IMF/EU-delegációval tárgyalt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Az államtitkár közölte: az IMF/EU-delegáció igen jól felkészült a magyar gazdaság és gazdaságpolitika kérdéseiről, de érezhető az is, hogy mindkét fél megállapodásra törekszik.
"A szerdai első találkozás alkalmából csak általános kérdések kerültek terítékre, a részletekről a későbbi tárgyalások alkalmából cserélünk információt" - fogalmazott Pleschinger Gyula.
Az IMF/EU és a magyar kormány közötti hitelmegállapodásról szóló tárgyalások kedden kezdődtek, amelyen Thanos Arvanitis, az IMF misszióvezetője és Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője mellett részt vesz Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője is.
Az IMF és az EU közös küldöttsége július 17. és 25. között tartózkodik Budapesten.

Címkék: Gazdaság-IMF/EU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el