Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 15. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ismét jobb velünk a világ! - jótékonysági koncert a sérült emberekért

Ismét jobb velünk a világ! - jótékonysági koncert a sérült emberekért

Idén ötödik alakalommal rendezi meg Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertjét a Nemadomfel Együttes, amelynek Újbuda ad otthont.

A program idén kétnapos lesz, s az együttes lemezbemutató koncertjével indul. A bevételt sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthonra fordítják a szervezők az újbudai önkormányzat segítségével. A rendezvény fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök és felesége Dr. Hercegh Anita.

„Az idei évben kétnapos programmal készülünk” - ismertette Papp Szabolcs, a rendezvény szóvivője. December 2-án a Nemadomfel Együttes lemezbemutató koncenrtjével kezdődik, majd december 3-án Újbuda Önkormányzatával együttműködve egy különleges közvéleményformáló napra várják a XI. kerületi iskolásokat, hogy így kerüljenek közelebb a sérült emberek mindennapjaihoz.

Dr. Hercegh Anita az eseményt bemutató sajtótájékoztatón beszédét egy személyes élménnyel kezdte, emlékeztetve rá, hogy idén először jutott ki a paralimpiára. „Lenyűgöző volt számomra a küzdeni akarás, az önbizalom, a „nem adom fel” tekintet a versenyzők szemében.” A köztársasági elnök felesége szerint az a cél, amit ez az alapítvány kitűzött rendkívül fontos és ő is kötelességének érezte, hogy a nyilvánosság figyelmét ide irányítsa. „Rengeteget tanulhatunk tőlünk, a beteg emberek az egészségeseket tanítják kitartásra, küzdelemre, élni akarásra”. Hozzátette: remélem és hiszem, hogy nemcsak bátran küzdeni engedjük őket, hanem a hétköznapi életben is boldogulni.

Mádl Dalma szintén személyes élményről számolt be az eseményt bemutató sajtótájékoztatón, de mindenekelőtt köszönetet mondott a fogyatékkal élő fiataloknak, hogy példát mutatnak nekünk, egészségeseknek. Az együttes jótékonysági koncertjével korábban már elindította Szendrőládon a Nemadomfel-házat a mélyszegénységben élő cigány családok gyermekei számára, ahol megtanulnak házimunkát végezni, amire más körülmények között nem lett volna lehetőségük – emlékeztetett Dalma asszony. „A Jobb velünk a világ! Programjának a legfőbb üzenete, hogy nem lehet olyan szegény az ember, hogy ne tudjon adni valamit” - tette hozzá Makray Katalin asszony.

A Jobb velünk a világ! Kétnapos eseménye Újbuda Önkormányzatával, valamint a kerületben a fogyatékos embereket segítő területen működő civil szervezetekkel együttműködve valósul meg. „Önkormányzatunk a Nem Adom Fel Alapítvánnyal már hosszabb ideje működik együtt. Felajánlottunk egy olyan telket, ahol nyolc olyan család tud majd otthonra lelni, ahol sérült gyermek van. Másrészről szervezünk olyan programokat, mint az érzékenyítő tréning, ahol bemutatják az ő mindennapjaikat a hivatal dolgozóinak, hogy lássák azt, hogy ők milyen mindennapi problémákkal küzdenek. Így az egészséges embereknek is példát mutatnak, hogy hogyan lehet egy hihetetlen nagy akaraterővel átélni azokat a megpróbáltatásokat, ami sajnos náluk a mindennapjaik részei” - mondta az OrientPress Hírügynökség kérdésére Dr. Hoffmann Tamás polgármester.

Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár szerint ezek az emberek is nagyon értékes tagjai a magyar társadalomnak. 'Igazából az én álláspontom az, hogy nincs fogyatékkal élő ember a szónak abban az értelmében, hogy lélekben gazdag emberekről van szó, sőt lélekben gazdagabbakról, mint sok egészséges ember. Nekünk egészségeseknek segítenünk kell őket minden törekvésükben, hogy ténylegesen értékes tagjaivá válhassanak a társadalomnak' - mondta az OrientPress Hírügynökségnek adott interjújában. Hozzátette: munkahelyteremtés tekintetében már az elmúlt két év óta vannak kormányzati törekvések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk