Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 29. 11:42, hétfő | Külföld
Forrás: Noll Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Ismét nőtt az új fertőzések száma Ausztriában

Ismét nőtt az új fertőzések száma Ausztriában

Ismét nőtt a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint.

Szombaton az előző naphoz képpest 58-cal nőtt a fertőzöttek száma, míg vasárnap 74 új esetet diagnosztizáltak. A fertőzés Bécsben terjed a leggyorsabban; itt egy nap alatt 39-en kapták meg a vírust, míg Felső-Ausztriában 18, Alsó-Ausztriában 10 ember koronavírus-tesztje lett pozitív. Salzburg tartományban három, Vorarlbergben két új fertőzést jelentettek, míg Burgenlandban és Tirolban egy-egy ember kapta meg a fertőzést.

Az aktív betegek száma is növekedett; jelenleg 551 fertőzöttet, illetve beteget tartanak nyilván, 42-vel többet, mint szombaton. Stabil ugyanakkor azoknak a száma, akiket kórházban kezelnek; ők 71-en vannak. Az intenzívosztályon kilenc súlyosabb beteg fekszik.

Ausztriában összesen 17 564 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 16 401-en időközben meggyógyultak. A fertőzés szövődményeibe 702-en haltak bele. Bécsben az elmúlt 24 órában ketten vesztették életüket, egy 61 éves férfi és egy 54 esztendős nő, akinek más betegségei is voltak. Eddig összesen 602 520 ezer koronavírus-tesztet végeztek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.