Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 14. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megállhat az élelmiszerek drágulása

Megállhat az élelmiszerek drágulása

Bár tavaly még úgy tűnt, hogy a több országot sújtó szárazság miatt óriási áremelkedés jöhet, mostanra - az ENSZ friss jelentése szerint - megnyugodtak a piacok. Nyárra több termék ára csökkenhet, akár a magyar boltokban is. Itthon tavaly 7 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, ami az inflációt is növelte.

Gémes László gazdálkodó az M1 Híradójának azt mondta: ősszel még drágulásra számítottak, most azonban már úgy gondolják, idén nem fognak árat emelni. Hozzátette: nem igazán értik az élelmiszerárak emelésének mértékét, hiszen a felvásárlási árban ez nem tükröződik. Úgy fogalmazott: a nagy pénzek a kereskedőknél csapódnak le.

Flórián Zoltán agrárpiaci elemző a Híradóban azt mondta: szinte csak a világpiac határozza meg a hazai árakat. Az üzemanyagköltség vagy az időjárás hatása alig jelenik meg, ezért az elemző árcsökkenést vár.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete is azt közölte a napokban, hogy 2012 végére mérséklődtek az árak, és - ellentétben a korábbi, nyári jóslatokkal - a következő hónapokban sem számítanak emelkedésre.

Ez a magyar vásárlóknak is jó hír. A legutóbbi KSH adatok szerint ugyanis egy év alatt - vagyis 2011 és 2012 novembere között - átlagosan 7,1 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak. De például a sertéshús 13,5, a liszt pedig 12,6 százalékkal drágult. Ennek elsősorban a több országot sújtó aszály az oka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.