Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 15. 13:19, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdte a választókerületi felelősök képzését az MSZP

Megkezdte a választókerületi felelősök képzését az MSZP

Megkezdte 106 egyéni választókerületi felelősének képzését az MSZP - jelentette be Mesterházy Attila pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A választókerületi felelősök feladata a helyi kampánycsapat összeállítása, körzetük problémáinak felmérése, az MSZP programjavaslatainak egyeztetése, az adatbázis-építés és egy "utcafelelősi" rendszer kidolgozása. Munkájukat félévkor értékelik, és azt, aki nem teljesít megfelelően, lecserélik - ismertette, megjegyezve: "ballasztot" nem cipelnek magukkal.
Mesterházy Attila tavaly augusztusban jelentette be, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki, és többségük - ha jól végzi feladatait - a szocialista párt egyéni jelöltje lehet majd.
Az MSZP elnöke most kifejtette: a 2014-es választások az egyéni választókerületekben dőlnek el, a szocialisták pedig arra készülnek, hogy "lábbal verik meg" a Fideszt. Ennek érdekében "ajtótól ajtóig" tartó kampányt és a közösségi média előtérbe helyezését irányozták elő, mivel pénzük és médiafelületük sincs annyi, mint a Fidesznek.
Megismételte: azt várja a választókerületi felelősöktől, hogy "szántsák fel" az összes körzetet, függetlenül attól, hogy az hagyományosan baloldalinak számít-e vagy sem, nem állítottak fel ugyanis fontossági sorrendet a választókörzetek között.
A most induló képzéseken - amelynek részeként a Népszabadság értesülése szerint Ron Werber izraeli-amerikai kampányszakember készíti fel az MSZP választókerületi felelőseit - a személyre szabott tréning mellett szakmai háttéranyagokkal is segítik a választókerületi felelősöket.
Mesterházy Attila tájékoztatóján arra is kitért, hogy a szocialista párt együtt kezeli a 2014-ben esedékes országgyűlési, európai parlamenti és önkormányzati választásra való felkészülést, és március végéig az önkormányzati választókerületek felelőseit is megnevezik.
Az MSZP elnöke kérdésre válaszolva elmondta, felkészülésüket nem befolyásolja az Együtt 2014 párttá alakulása. Hozzátette: választókerületi felelőseik tudják, hogy ha megvalósul a közös jelöltállítás az ellenzéki oldalon, akkor nem minden körzetben fog szocialista politikus indulni. Az MSZP azonban nem vár senkire, saját menetrendje szerint készül, és minden körzetben olyan csapatot, infrastruktúrát épít, amely alkalmas a jelöltek támogatására - hangoztatta, megjegyezve: ez nagy felelősséget ró az MSZP-re, amely a Fideszen kívül egyedüliként rendelkezik országos infrastruktúrával, és az övé a legkiterjedtebb aktivistahálózat az ellenzéki oldalon.
Hozzáfűzte ugyanakkor: "a szavazók nem a fán teremnek", kemény terepmunkára és hosszú időre van szükség egy-egy jelölt és program elfogadtatásához, ezért is kezdtek hozzá a körzetfelelősök felkészítéséhez több mint négyszáznegyven nappal a jövő tavaszi választás előtt.
Szintén újságírói kérdésre válaszolva Mesterházy Attila közölte, hogy az MSZP március 9-én a Budapest Arénában tart évértékelő rendezvényt, ahová tízezer szocialista aktivistát várnak.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk