Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 07. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Merkely: Minden eddigi oltásnál biztonságosabb a koronavírus elleni vakcina - VIDEÓ

Merkely: Minden eddigi oltásnál biztonságosabb a koronavírus elleni vakcina - VIDEÓ

Az új tipusú vakcinák sokkal biztonságosabbak, mint egy-két régebbi típusú - mondta Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora szerdán reggel a Mokkában.

Az, aki már egyszer átesett a fertőzésen és még egyszer kapcsolatba kerül a vírussal, sokkal könnyebben és gyorsabban tud reagálni, komolyabb szövődmények nélkül - közölte Merkely Béla a műsorban – írta a tenyek.hu.

Kifejtette, hogy ezzel együtt egyértelműen az oltás a lehető legbiztonságosabb módja annak, hogy immunitás alakuljon ki.

"Az új tipusú vakcinák sokkal biztonságosabbak, mint egy-két régebbi típusú. Ez egy új technológia, de valójában ismert módszer, olyan anyaggal visszük be ezt a hírvivő RNS-t a szervezetbe, amit például a kozmetikában régóta alkalmaznak" – emelte ki a Semmelweis Egyetem rektora a Mokka reggeli adásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni