Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mesés profitot ért el a Walt Disney

Mesés profitot ért el a Walt Disney

Jól sikerült a legfrissebb gyorsjelentése a cégnek és a részvények új csúcsra emelkedtek. A vállalat jó eredményeihez az elmúlt években hozzájárult számtalan felvásárlás, így került a cég portfoliójába a Pixar és tavaly a Star Wars birodalom.

Mesés szinten a Walt Disney. A vállalat animációs részlege nagyon szépen teljesít a 3D elterjedésével. A bevételek 45 százaléka származik a médiahálózatból és például 14 százalék a filmsútiókól, ami növekedés a korábbi adatokhoz képest, sőt az idén további jelentős összegekre számíthat a Disney az újabb mozibemutatóból- mondta a Gazdasági Rádiónak az Equilor elemzője, Horváth Ákos.Friss hír a társasággal kapcsolatban, hogy az újabb Star Wars-trilógiába nem tartozó, önálló Star Wars-filmeket is tervez a filmstúdió.

Néhány hete kiderült, hogy George Lucas Star Wars univerzuma a Lucasfilmet megvásárló Disney jóvoltából tovább tágul: 2015-től látható a mozikban az újabb csillagháborús trilógia első darabja J. J. Abrms rendezésében. A Star Wars VII. részét hat éven belül követi további két epizód.

Bob Iger, a Walt Disney Co. vezetője azonban a sorozat rajongói számára friss szenzációval állt elő: az új trilógiától független, de a Star Wars-eposzból építkező, önálló Star Wars-filmek fejlesztését is megkezdi a stúdió. 'Meg tudom erősíteni, hogy néhány önálló (Star Wars-)filmen dolgozunk' - jelentette ki.

Mint hozzáfűzte, az önálló filmek a 'nagyszerű' Star Wars-karaktereken alapulnak, de nem részei a teljes űreposznak. Ennek ellenére ezeket a produkciókat is az új trilógia megjelenésének hatéves periódusában kívánják forgalmazni.

A Disney tavaly vásárolta fel a Star Wars univerzum filmes jogaival rendelkező Lucasfilmet több mint négymilliárd dollárért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk