Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi határozza meg a test énkép alakulását?

Mi határozza meg a test énkép alakulását?

Azok az emberek, akik képesek hallani saját szívük dobogását, sokkal jobban érzik magukat a bőrükben - mutatott rá egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be. Azok ugyanis, akik pontosan meg tudják számolni szívük dobogását, kevésbé hajlamosak arra, hogy a külső alapján ítéljék meg magukat, inkább a belső értékeiket tartják fontosabbnak.

Az eredmények hatással lehetnek az anorexiában vagy más testkép zavarban szenvedők kezelésében. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy azok, akik képesek megszámolni saját szívverésüket, azok sokkal jobban érzik idegességüket.

Más tanulmányok szerint a nők sokkal hajlamosabbak arra, hogy kinézetük alapján ítéljék meg magukat, mint a férfiak. A nők inkább gondolják azt, hogy a külsejük határozza meg, hogy mások mit gondolnak róluk, mintsem a személyiségük.

A kutatás keretében 50, 19-26 éves korú nőt kértek meg, hogy számolják meg szívverésüket 25,35 és 45 másodperc alatt. Ezt követően arra kérték őket, hogy ítéljék meg testüket egészség, erő és vonzerő szempontjából. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik pontosan megszámolták szívverésüket, sokkal inkább értékelték magukat erősnek és egészségesnek.

Ez a képesség azonban veleszületett. Testkép rendellenességgel szenvedőknél tehát egyénre szabott kezeléseket kell kidolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk