Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem az antioxidánsok miatt egészséges a vörösbor

Nem az antioxidánsok miatt egészséges a vörösbor

Sok tanulmány jutott arra a következtetésre, hogy napi egy-két pohár vörösbor kifejezetten jót tesz az egészségnek.

Az orvosok ezt a hatást eddig a borban található antioxidánsoknak tulajdonították, nemrégiben azonban kiderült, hogy ezek az anyagok önmagukban biztosan nem felelnek a jótékony egészségügyi következményekért.

A tudósok eddig úgy hitték, hogy a vörösborban található antioxidánsoknak, a polifenoloknak köszönhető, hogy napi egy-két pohár ital elfogyasztása csökkentheti a vérnyomást. Holland kutatók által elvégzett friss kutatások szerint azonban ez nem teljesen igaz - írja a HealthDay.

A friss kísérletekben ugyanis az alanyok egyik fele olyan tejtermékeket kapott rendszeresen, amelyeket polifenolokkal dúsítottak, másik felük viszont egy placebóval gazdagított változatot ivott. Négy hét után a kutatók nem találtak különbséget a két csoport tagjainak vérnyomása között.

Az eredmények arra utalnak, hogy valójában nem a polifenoloknak köszönhető a vörösbornak tulajdonított jótékony hatás. Elképzeléseink szerint valamilyen másik anyag is szerepet játszhat a folyamatban - a jövőbben azt kell majd kiderítenünk, hogy mi lehet ez - mondta Ilse Bodten, a kutatás vezetője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 13:01, szerda | Belföld

Gyerekekről készült pornográf felvételeket terjesztett

Tizennyolc évesnél fiatalabbakról készült szexuális tartalmú fényképeket és videókat tartott és osztott meg az interneten egy makói férfi, vádat emeltek ellene

2021. Augusztus 04. 12:05, szerda | Belföld

Hátba szúrta férjét, szerinte véletlen baleset volt

Befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak a Pest megyei rendőrök egy 56 éves nő ellen.

2021. Augusztus 04. 10:03, szerda | Belföld

Pár éven belül elérhető az ötmillió foglalkoztatott

Túljutott a válságon a munkaerőpiac: a KSH múlt heti adatai szerint a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, miután júniusban elérte a 4,7 milliót a foglalkoztatottak száma.

2021. Augusztus 04. 09:27, szerda | Belföld

Meghalt három beteg, 59 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Három beteg meghalt, és újabb 59 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán,