Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Május 26. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Oltóközpont nyílt a magyar-román határon

Oltóközpont nyílt a magyar-román határon

Koronavírus elleni oltóközpont nyílt az Ártánd-Borsi határátkelőhely romániai oldalán - közölte kedden a Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

Az oltóközpontot egy konténerben alakították ki, amelyet az országúti határátkelőhely Romániába tartó sávja mellett, a határtól mintegy ötven méterre helyeztek el. Az oltóközpont naponta romániai idő szerinti reggel 8 és este 20 óra között (közép-európai 7-19-ig) tart nyitva, és a jelentkezőknek előjegyzés nélkül beadják a Johnson&Jonhson vakcinát, amely egyetlen dózissal biztosít védettséget a koronavírus-fertőzés ellen. Az oltás ingyenes, az oltóközpont személyzetét a temesvári katonakórház biztosítja - áll a közleményben.

Dorel Tirt, a Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: az oltást az Európai Unió bármely tagállamának polgárai, valamint a Romániában tartózkodási engedéllyel rendelkező, EU-n kívüli polgárok is megkaphatják. A beoltottaknak helyben átnyújtják a romániai oltási igazolást.

Az Ebihoreanul.ro Bihar megyei portál kedden arról számolt be, hogy a nyitás napján mindössze hárman vették igénybe a borsi oltóközpontot. Az illetékesek a hírverés hiányának tulajdonították a csekély érdeklődést. Hozzátették: a kamionsofőrök is könnyűszerrel beoltathatják magukat Borson, hiszen az oltóközpont egy kamionparkoló közelében található.

Korábban az Arad megyei hatóságok közölték, hogy oltóközpont nyitására készülnek a magyar-román államhatár romániai oldalán, a Nagylak-Nagylak 1 és a Csanádpalota-Nagylak 2 határátkelőhelyen. A döntést azzal indokolták, hogy egyre több, külföldön dolgozó román állampolgár tér haza csak azért, hogy előjegyzés nélkül beoltathassa magát. Az Arad Megyei Egészségügyi Igazgatóság illetékese kedden az MTI-nek elmondta: dolgoznak még a nagylaki oltóközpontok megnyitásán, ezeket egyelőre még nem sikerült létrehozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során