Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Március 06. 11:53, hétfő | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Megsemmisítette saját korábbi ítéletét kedden az oroszországi Kurgan megyei bíróság, amely korábban öthavi szabadságvesztésre ítélte Jevgenyija Csudnovec óvónőt,

amiért az a közösségi médiában - figyelemfelhívás céljából - újraposztolt egy megalázott meztelen gyerekről készült videót.

A komoly társadalmi vitát kiváltó verdikt felülvizsgálatát múlt kedden rendelte el az orosz legfelsőbb bíróság, miután Leonyid Korzsinyok, az orosz főügyész helyettese bűncselekmény hiányára hivatkozva az ítélet megsemmisítését kérvényezte.

Az óvónő 2015 nyarán posztolta újra a felvételt, amely egy gyerektábor mellékhelyiségében, az ifjúsági vezetők által megalázott egyik meztelen fiúról készült. Célja az volt, hogy ráirányítsa a problémára a közfigyelmet. Az első fokú bíróság tavaly novemberben Csudnovecet félévi elzárásra ítélte, amelyet decemberben másodfokon öt hónapra csökkentettek.

A kurgani bíróság - amely zárt ülésen semmisítette meg saját ítéletét - korábban elutasította az ügyészség arra vonatkozó kérését, hogy az óvónőre szabadságvesztés helyett más büntetést szabjon ki. Csudnovec a maga részéről nem volt hajlandó megfogadni a Szverdlovszk megyei emberi jogi biztos tanácsát, hogy folyamodjon kegyelemért Vlagyimir Putyin elnökhöz, mert szerinte az amnesztia nem jelentene kiutat a helyzetből. Az elítélt következetesen hangsúlyozta, hogy ártatlan az ügyben.

Múlt hétfőn Jevgenyija Csudnovec jogi képviselője az Emberi Jogok Európai Bíróságához nyújtott be keresetet az ügyben.

Sajtóértesülések szerint egyébként az újraposztolt felvételen szereplő gyereket megalázó ifjúsági vezetőket háromévi szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.