Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 07. 07:10, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén

Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén

Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén - közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn az MTI-vel.

Az egyik eset múlt pénteken történt. A Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett - ezért értesítették a rendőrséget -, majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni. A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba. A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe. Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A másik eljárás egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi ellen indult. A férfi vasárnap - miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, megközelítőleg 100 ezer forintos kárt okozva - megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.

A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványozta letartóztatásukat - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.