Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Október 11. 21:14, kedd | Kék hírek

Rendőrségi hírek 2011. október 11.

Rendőrségi hírek 2011. október 11.

Hétfőn délután közlekedett a 7411-es úton Zalaszentgyörgy irányából Zalacséb irányába egy férfi az általa vezetett, Mitsubishi típusú tehergépkocsival, amikor egy balra ívelő kanyarban a menetirányát tekintve jobbról egy róka lépe

Hétfőn este közlekedett a lakhegyi Petőfi úton Egervár irányából Vasvár irányába egy férfi az általa vezetett, Toyota típusú személygépkocsival. Egy balra ívelő kanyarban a nedves úttesten elveszítette uralmát a járműve felett és a bal oldali vízelvezető árokba hajtott. Ott a járműve „megtűzött”, majd miközben tengelyén átfordult, nekiütközött az út melletti telefonpóznának, végül pedig a tetőlemezére borulva állt meg. A baleset következtében a gépjárművezető és utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Hétfőn délelőtt a zalaegerszegi járőrök elfogtak és a Rendőrkapitányságra előállítottak egy nagykanizsai férfit, aki ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. Kiderült, a férfi azzal is gyanúsítható, hogy egy zalaegerszegi üzletházból eltulajdonított egy 10.500 forintot tartalmazó pénztárcát.

Egy 18 éves horvát fiatalembert fogtak el a letenyei határátkelőhelyen a Határrendészeti Osztály járőrei hétfőn. A Magyarországról kilépésre jelentkező fiatalember kiadatását a francia hatóságok rendelték el. Egy másik horvát férfit is elfogtak a határrendészek hétfőn Letenyén. Vele szemben a magyar hatóságok rendeltek el beutazási tilalmat, melyet megszegett, ezért ellene büntetőeljárást indítottak.

Szolgálaton kívüli rendőr fogott el hétfőn este Nagykanizsán egy férfit, aki a nyílt utcán bántalmazta élettársát. A nőt többször megütötte, s még akkor is bántalmazta, amikor a szolgálatból hazafelé tartó rendőr odaért. A férfi megpróbált elszaladni, azonban a rendőr utolérte és testi kényszerrel visszatartotta szolgálatban lévő kollégái megérkezéséig. A férfit előállították a Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ablakon keresztül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől Petrivente-Ventepusztán egy férfi, akivel szemben a Zala Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot, melyről neki is tudomása volt. A közeli erdőbe futó férfit a járőrök utolérték és előállították.

Kedden hajnalban közlekedett egy férfi az általa vezetett, Ford típusú személygépkocsival a 7328 számú mellékúton Batyk irányából Türje irányába. Egy enyhén jobbra ívelő kanyarban, vélhetően azért, mert nem megfelelően választotta meg sebességét, valamint az út- és látási viszonyokat is figyelmen kívül hagyta, a vizes, csúszós úttesten elvesztette uralmát járműve felett és az úttestről lesodródva egy fának csapódott. A baleset következtében a gépjárművezető nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Hétfőn délután a hernyéki útelágazóból légalkohol-mintavételre állítottak elő a lenti rendőrök egy férfit, mert vele szemben felmerült az ittas járművezetés gyanúja. A mintavétel eredménye alapján a rendőrök a férfi ellen büntető feljelent tettek.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.