Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 25. 15:16, kedd | Kék hírek

Rendőrségi hírek 2011. október 24.

Rendőrségi hírek 2011. október 24.

Pénteken délután a zalaegerszegi Átalszegett utcán az úttest nyugati oldaláról kelt át a másik oldalra babakocsit tolva egy férfi, de miután elhagyta a felező vonalat, egy neki balról érkező személygépkocsi, melyet egy asszony vezetett,

Elfogott és őrizetbe vett három férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, akik pénteken éjszaka Nagykanizsán egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt kergetni kezdtek egy helybeli férfit, majd őt utolérve bántalmazták és elvettek tőle többezer forint készpénzt, valamint egy mobiltelefont. A gyors bejelentésnek köszönhetően a járőrök hamarosan elfogták azt a három férfit, akiket csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A Rendőrkapitányság kezdeményezte a három büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását.

Szombaton hajnalban a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőre a keszthelyi Kossuth utcában tetten ért egy férfit, aki barátnőjét a kabátjánál fogva rángatta és hangosan kiabált vele. A hölgy elmondása szerint barátja bántalmazta is, egy alkalommal ököllel arcon ütötte. A hölgyet a mentők kórházba szállították, a férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Pénteken délután tett egy asszony feljelentést a Lenti Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki a bejelentést megelőzően a sértett lezáratlan állapotban lévő kerékpárját az egyik helyi üzlet biciklitárolójából a rajta lévő két táskával együtt eltulajdonította. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a rendőrök előállítottak egy férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Szombaton délelőtt közlekedett a zalaegerszegi Wlassics Gyula utcában a Bíró Márton utca irányából a Baross Gábor utca irányába egy férfi az általa vezetett, Toyota típusú személygépkocsival. A Wlassics Gyula utca és a Báthory István utca kereszteződésben lévő, "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla utasításainak eleget téve megállt, majd behajtott a kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget és gépjárműve elejével nekiütközött a Báthory István utcában szabályosan, a Fenyő utca felől közlekedő, Peugeot típusú személygépkocsinak, melynek vezetője, egy asszony nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Szombaton kora este az egyik zalaegerszegi bevásárlóközpont biztonsági őre tett bejelentést arról, hogy tőlük nem messze több személy egy bevásárló kocsit tol, amelyet valószínűleg az áruháztól tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre indultak, ahonnan a 25.000 forint értékű bevásárlókocsi eltulajdonítása kapcsán bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak és előállítottak egy nőt, valamint négy férfit.

Négy raklapnyi pelletet foglalt le a Nagykanizsai Rendőrkapitányság szombaton Beleznán, melyet a helyi üzemből tulajdonított el egy dolgozó. Az elkövető éppen értékesíteni szerette volna a pelletet, amikor tetten érték.

A zalaszentgróti rendőrjárőr szombaton este a helyi Gyár utca és a Türjei utca kereszteződésében intézkedés alá vont egy személygépkocsit, melyet egy férfi vezetett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda eredménye alapján őt vér- és vizeletminta-vételre állította elő a járőr.

Két fiatalkorú lányt értek lopáson egy nagykanizsai áruház próbafülkéjében a hét végén. Mindketten egy-egy egészségügyi betétet rejtettek ruházatukba, miután eltávolították annak csomagolását, majd fizetés nélkül akartak távozni. A biztonsági szolgálat munkatársai visszatartották őket, majd ruházatukból előkerült, 1.100 forint értékű árú. A fiatalokkal szemben szabálysértési eljárás indult.


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.