Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 13. 13:57, hétfő | Kék hírek

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Lopott fát akartak eladni egy Esztergályhorvátiban lévő háznál még pénteken, azonban a rendőrök meghiúsították az üzletet.

A fát eladni szándékozó két helybeli férfi elismerte, hogy a napokban a közeli erdőből 4 m³ fát loptak el, amelynek felét értékesíteni akarták, amikor megjelentek a rendőrök, és büntetőeljárást indítottak velük szemben.

Pénteken este kétszer is a rendőrök markába futott egy helybeli férfi, aki Nagykanizsán ittasan vezette személygépkocsiját. Első alkalommal elvették vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. Egy óra múlva ismét rendőri ellenőrzésbe futott járművével, ekkor már kisebb légalkohol szintet mértek nála, ezért 200.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

Szombaton reggel az egyik nagykanizsai lakásotthonból jelezték a Rendőrség részére, hogy egy 14 éves fiú engedély nélkül távozott az otthonból. A járőrök kora délután el is fogták a fiatalt a Vár utcában, akit visszaszállítottak az Otthonba.

Önbíráskodásba torkollott egy elszámolási vita szombaton reggel, Keszthelyen. Egy helybeli testvérpár a fizetéséért jelent meg korábbi munkaadójuk házánál, az átadott pénzt azonban kevesellték, ezért fenyegetni kezdték, majd egyikük megütötte, menekülése közben még kővel meg is dobta. A bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a vállalkozó, a testvérpárt előállították, az ügyben büntetőeljárást indított a Rendőrség.

Étkezési utalványokat lopott egy zalaegerszegi áruház pénztárosa, akit a biztonsági szolgálat ért tetten. Szándékosan nem érvénytelenítette az utalványokat, amiket pénztárzáráskor ruházatában rejtett el. A szombati napon 41.600 Ft értékben kerültek elő utalványok a pénztárosnő zsebéből, majd a rendőrök az öltözőszekrénye átvizsgálása során 24.000 forint értékben találtak további eltulajdonított utalványokat. A fiatal pénztárosnőt összesen 173.100 forintnyi utalvány elsikkasztásával gyanúsítják.

Jogtalanul kihelyezett mozgáskorlátozott igazolvánnyal várakozott Hévíz egyik mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyén egy helybeli férfi, amikor a rendőrök intézkedést kezdeményeztek vele szemben. Az édesanyja nevére kiállított igazolványt tette a szélvédő mögé, aki ezúttal nem volt vele, így jogtalanul használta azt fel. A Rendőrség közokirat hamisítás bűntette miatt indított eljárást a férfivel szemben.

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett szombaton egy helybeli nő Nagykanizsán, aki a Csengery utcán gyalogosan szeretett volna átkelni, azonban mielőtt átért volna, egy Volkswagen típusú személygépkocsi a havas úton megcsúszva, elütötte. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Szombaton este gyalogosok forgalmát irányító közlekedési lámpának ütközött Nagykanizsa Fő utcáján egy BMW típusú személygépkocsi, melyből ketten kiszálltak, a forgalomirányító lámpa összetört darabjait félreszórták, majd távoztak a helyszínről. A gyors bejelentésnek köszönhetően a járőrök hamarosan megtalálták a balesetet okozó járművet, melynek vezetőjét is sikerült intézkedés alá vonni. A több mint 100.000 forintos kárt okozó járművezetővel szemben szabálysértési eljárást indított a Rendőrség.

Vasárnap délután Türje irányából Batyk irányába haladt Suzuki típusú személygépkocsijával egy szalapai férfi, aki egy erősen balra ívelő jeges-hókásás kanyarban a helytelenül megválasztott sebessége miatt megcsúszott és a jobb oldali árkon áthajtva, gépkocsijának tetőlemezén állt meg. A jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg utasa sérülés nélkül megúszta a balesetet.
Ittasan lopott, másnap nem emlékezett rá
Vasárnap hajnalban egy zalaegerszegi szórakozóhelyről női válltáskát tulajdonított el ismeretlen elkövető, míg annak tulajdonosa a mellékhelyiségbe ment. A károsult a lopást észlelve felhívta a táskában maradt mobiltelefonját, melyet fel is vett a táska-tolvaj, aki illedelmesen bemutatkozott. A rendőrök – a sértett információi alapján – vasárnap kora délután lakásán igazoltatták az elkövetéssel gyanúsított helybeli férfit, akinél megtalálták a táska tartalmának jelentős részét. Az ittasságára hivatkozó férfivel szemben büntetőeljárás indult.

TOP 100-as körözési listán szereplő férfit fogtak el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei
Vasárnap este Szombathelyen fogták el a zalai rendőrök azt a zalaegerszegi férfit, akivel szemben öt körözés is életben volt. Hiába próbált menekülni, végül elbújni, a 2009 óta körözött férfi kezén kattant a bilincs.

Rabolt, majd kutyát uszított a rendőrökre
Vasárnap este Nagykanizsán, akkor még ismeretlen elkövető, egy helyi járatos buszról leszállva elvette egy fiatalkorú fiú mobiltelefonját, majd annak megtartása érdekében combon rúgta a sértettet és távozott. A személyleírás alapján a rendőrök előtt már jól ismert elkövető képe bontakozott ki, akihez hamarosan be is csengettek, közölték vele, hogy előállítják. A rendőri intézkedés alól fenyegetéssel, majd kutyájának rendőrökre uszításával próbált meg kibújni, azonban a rendőröknek ezt sikerült megakadályozniuk. A hamarosan 16. életévét betöltő fiút előállították, majd őrizetbe vették. Ellene rablás, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettek miatt eljárást indítottak.

Vasárnap délután a nagykanizsai Rózsa utcán haladt a Teleki utca irányából a Kodály utca irányába egy Suzuki típusú terepjáró, mely egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért saját sávjába, a havas úttesten megcsúszott, onnan jobbra letért és egy fának ütközve állt meg. A terepjáró vezetője és egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.