Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 06. 08:36, kedd | Kék hírek

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Pénteken délután a zalaegerszegi Magasbükk utcában egy Opel típusú személygépkocsival közlekedő férfi szóváltást követően járművéből kiszállva ütlegelni kezdett egy, a hegyről lefelé gyalogosan közlekedő férfit.

A gyalogos a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A férfi ellen garázdaság vétségének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Mivel felmerült ittasságának gyanúja is, ezért a rendőrök a vérvételre i s előállították.

Pénteken a nagykanizsai rendőrök a helyi autóbusz pályaudvaron elfogtak egy tizenhét éves zalakomári fiút, aki a vele szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat megszegte.

Pénteken este a nagykanizsai Magyar utcában vontak intézkedés alá a rendőrök egy Citroën típusú személygépkocsival közlekedő kaposvári férfit és a mellette ülő nőt. A rendőrök kérdésére a gépkocsivezető elmondta, hogy a nőt, akit nem ismer, azért vette fel, mert megegyeztek abban, hogy szexuális szolgáltatást nyújt neki. A rendőrök mindkettőjüket előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési feljelent tettek ellenük.

Pénteken délelőtt lakossági bejelentés érkezett a Rendőrségre arról, hogy egy garabonci ház előtt egy személygépkocsiból zsákszám merik ki a halat. A helyszínre érkező rendőrök előállítottak egy helybeli férfit, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A gyanú szerint a férfi még csütörtökön a Garabonc községhez tartozó Babos szigetnél egy rabsic hálót feszített ki, majd azokért pénteken reggel visszament és a fennakadt több, mint hatvan kilogramm halat elvitte és felpucolta.

Pénteken délután közlekedett Becsehelyen a Kossuth Lajos utcában egy férfi az általa vezetet, Mitsubishi típusú személygépkocsival Letenye irányába. Az egyik ház előtt – vélhetően ittassága miatt – nem észlelte a neki balról, az Ifjúság utca irányából a Kossuth Lajos utcát gyalogosan keresztező férfit és elütötte. Az ütközés következtében a gyalogos az út menti területre esett és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. Az eset után a gépkocsivezető járművével megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd pár számmal arrébb megállt. A rendőrök a Mitsubishi vezetőjét előállították, intézkedtek vérminta vételére és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás a Zalaegerszegi rendőrkapitányságon, mert szombaton hajnalban két férfi tettleg bántalmazott négy másikat. Szombaton délután személyesen megjelent a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon az egyik bántalmazó, akit a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki.

Szombaton délután egy nő tett bejelentést a Hévízi Rendőrsre telefonon, mert elmondása szerint volt férje ittas állapotban rongálja a tulajdonát képező személygépkocsi rendszámtábláját, valamint betörte a jármű szélvédőjét. A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a férfit, melynek során az egyiküket megrúgta. A rendőrök a történtek miatt a férfi ellen hivatalos személy elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelent tettek.

Szombaton reggel tett bejelentést a Rendőrségre egy tizenhat éves fiú, mert Nagykanizsán a hajnali órákban mobiltelefonját egy ismerőse elkérte tőle de azt nem adta vissza. A rendőrök előállították a bejelentő által megnevezett tizennyolc éves fiút, akinél a telefont megtalálták. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Vasárnap koraeste arról érkezett bejelentés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra egy férfi, mert egy ismeretlen személy eltulajdonított egy kerékpárt egy zalaegerszegi cukrászda elől. A rendőrök az esti órákban lakásáról előállítottak egy férfit, aki a biztonsági kamera felvételei alapján a kerékpár eltulajdonításával gyanúsítható. A rendőrök egy tárolóban megtalálták az eltulajdonított kerékpárt is. A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.