Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 12. 13:59, hétfő | Kék hírek

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Pénteken délután a 76-os főúton Kisbucsa irányából Zalaegerszeg felé haladt Suzuki típusú személygépkocsijával egy férfi, aki a 46+960-as kilométerszelvényben az előtte haladó Toyota típusú személygépkocsi előzésébe kezdett, azon

A baleset következtében a Suzuki vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Pénteken délután a zalaegerszegi Sport utca 1. szám előtti parkoló egyik egyenrangú útkereszteződésében egyenesen kívánt tovább haladni egy fiatal nő a külföldi rendszámú, jobb kormányos Mazda típusú személygépkocsijával, amely során nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött egy jobbról érkező Peugeot típusú személygépkocsinak. A baleset következtében a Mazda vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Pénteken délután jelentkezett belépésre Magyarország területére egy horvát állampolgár a letenyei közúti határátkelőhelyen. Ellenőrzése során kiderült, hogy az olasz hatóságok a schengeni területre vonatkozó beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el vele szemben, ezért a határrendészek visszairányították a Horvát Köztársaság területére
Nem sokkal később ugyanitt egy bosnyák állampolgárságú férfit irányítottak vissza a határrendészek Horvátországba, mert nem tudott bemutatni olyan dokumentumot, amellyel igazolni tudta volna magyarországi tartózkodásának célját és körülményeit.

Pénteken délben a keszthelyi Epreskert úton haladt a Csapás út irányába egy helybeli férfi KIA típusú tehergépkocsijával. A 71-es főút kereszteződésében az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a főúton kerékpárral közlekedő, Zsidi út irányába haladó férfinak és összeütköztek. Az ütközés következtében a kerékpáros az úttestre esett és az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Pénteken este a zalaegerszegi Landorhegyi Idősek otthonához vonultak a rendőrjárőrök, mivel egy vagyonvédelmi cég bejelentése alapján ott betörés történt. A helyszínen kiderült, hogy egy akkor még ismeretlen személy az ablakot betörve hatolt be az épületbe, ahol kutatást végzett és egy DVD lejátszót az ablak előtti asztalra készített, azonban elvinni már nem volt ideje. A helyszíni szemle során a rendőrök elfogtak egy húszas éveinek elején járó zalaegerszegi férfit, aki az ebédlő egyik asztala alatt rejtőzött el. A férfit előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták.

Pénteken késő este a nagykanizsai Kölcsey utcában vontak ellenőrzés alá a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Mivel a gyanú szerint ittasan vezette járművét, azért alkoholszondás ellenőrzés alá vonták, melynek eredménye alapján ellene büntető feljelentést tettek.

Szombaton délután az egyik keszthelyi áruházból kértek rendőri segítséget, mert tetten értek egy fiatalkorú fiút, aki három csomag, összesen 3.570 forint értékű kávét tulajdonított el. A fiút, akit az áruházban visszatartottak a rendőrök megérkezéséig, a járőrök előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.

Szombaton koradélután Keszthelyen egy fiatal férfi korábbi nézeteltérésük miatt a sértettet kihívta lakásából az utcára, ahol előző napi szóváltásukat felelevenítve fenyegetésképpen egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat nyomott halántékához, majd távozott. Lövés, illetve személyi sérülés nem történt. A keszthelyi rendőrök nem sokkal a bejelentés után lakásán elfogták és a Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított tizenkilenc éves helybeli férfit. Az elfogás során a rendőrök lefoglalták a férfi által részükre átadott, az elkövetéshez használt gáz-riasztó fegyvert, valamint a hozzá tartozó kettő darab 9 mm-es lőszert, amelyek tartásához engedéllyel nem rendelkezett. Mivel felmerült a kábítószer fogyasztás gyanúja is, ezért rendőrök intézkedtek a vizelet mintavételre is. A férfi ellen, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, melynek keretében őrizetbe vételére is sor került.

Szombaton késő este a nagykanizsai Hevesi Sándor utca és a 7-es főútvonal kereszteződésében vontak ellenőrzés alá a rendőrök egy P rendszámmal ellátott IVECO típusú gépkocsit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gépkocsi eredeti rendszámát az osztrák hatóságok műszaki okok miatt bevonták. A rendőrök a gépjárművet vezető dombóvári férfit előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták

Szombaton késő este a vonyarcvashegyi Fő úton ellenőrizte a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője azt a balatongyöröki nőt, akivel szemben felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért légalkohol vizsgálatra állította elő. Alig egy óra múlva a nőt ismételten ittas járművezetésen kapták, így újból rendőri intézkedést kellett foganatosítani vele szemben.

Rendőrök markába futott a garázda férfi
Szombaton éjjel egy futva menekülő fiatal férfire figyeltek fel a rendőrjárőrök Zalaszentgróton. A vérző kezű férfit kérdőre vonták, mint kiderült a közeli szórakozóhelyen nézeteltérése támadt a jegyszedőkkel, ezért dühében ököllel kiütötte a bejárati ajtó üvegét, amely során megsérült a keze. A rendőrök gondoskodtak a férfi orvosi ellátásáról, majd garázdaság és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Vasárnap hajnalban a Hévízi Rendőrőrs járőre a nagyparkolóban intézkedett egy sármelléki férfivel szemben, aki az alkoholszondás mérések szerint feltehetőleg szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette személygépkocsiját. A férfit a rendőrök vérvételre állítottál elő, egyúttal ellene büntető feljelentést tettek.

Vasárnap hajnalban az egyik keszthelyi bevásárlóközpontból érkezett bejelentés a Rendőrségre, mert tetten értek két férfit, akik vonalkódot cseréltek egy pendrive-on azért, hogy olcsóbban tudják megvenni. A rendőrök a két férfit előállították a Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Öt órán belül kétszer fogták el a rendőrök azt a tizennégy éves fiút, akivel szemben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel engedély nélkül távozott egy gyermekotthonból. Vasárnap hajnalban Lovásziból, a temető mellől állították elő a rendőrök, majd meghallgatását követően ideiglenesen a lenti gyermekotthonba szállították. Hamarosan onnan is távozott, engedélyt ezúttal sem kért, azonban a járőrök Lenti belvárosában ismét elfogták és visszaszállították az otthonba.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.