Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 03. 19:32, kedd | Kék hírek

Rendőrségi hírek 2012. január 2.

Rendőrségi hírek 2012. január 2.

Szilveszter napján a zalaegerszegi Gébárti úton szenvedett közúti közlekedési balesetet egy férfi, aki figyelmetlensége miatt személygépkocsijával nekiütközött az előtte haladó, megállni szándékozó másik gépkocsinak. A vétlen jár

Újév hajnalán hazafelé tartva, házának kerítésén egy éppen kiugró fiatalemberre lett figyelmes egy nagykanizsai férfi. A rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a 17 éves fiatalembert, aki a rendőröknek valótlan személyazonosító adatokat diktált be, ezért előállították a Rendőrkapitányságra, ahol személyazonosságának tisztázását követően szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben. A bejelentő házából nem tűnt el semmi.

Szilveszter napján két 15 éves fiatalembert vontak ellenőrzés alá a keszthelyi vasútállomáson a járőrök, akiknél ruházatátvizsgálás során kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, melyet lefoglaltak. Az elvégzett droggyorsteszt eredménye marihuána fogyasztására utalt, ezért a Keszthelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Vindornyaszőlősön egy ittas állapotban fenyegetőző férfi miatt kért rendőri segítséget egy helybeli lakos. Az ittas férfi a sértettet a háza előtt hangos szóval szidalmazta, majd életveszélyesen megfenyegette, mely benne és családtagjaiban is riadalmat, félelmet keltet. A járőrök előállították a férfit, akivel szemben zaklatás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Fejszével okozott maradandó sérülést egy férfi Rédicsen, aki a sértettet a saját lakásában fenyegette meg fejszéjével, majd felé is sújtott. Az ütés a megtámadott férfi lábujját érte, melytől nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, őt a Mentőszolgálat szállította kórházba. A helyszínről eltávozott elkövetőt a rendőrök hamarosan elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

Orosztonyban fogta el a körzeti megbízott azt a 14 éves lányt, akivel szemben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bocsátott ki elfogató parancsot eltűnés miatt Újév napján. A nagykanizsai járőrök is elfogtak egy 17 éves lányt, őt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság körözte, szintén eltűnés miatt. A két fiatalkorút, meghallgatásukat követően az űrhajós úti gyermekotthonba szállították a rendőrök.

Feltehetően marihuánás cigarettától lett rosszul két fiatal Újév hajnalán Zalaegerszegen. A mentőszolgálat egy 21 éves lányt és egy 18 éves fiatalembert szállított a Zala Megyei Kórházba, akik az utcán lettek rosszul. A rendőrök kihallgatták a két fiatalt, akiket - elmondásuk alapján - egy számukra ismeretlen személy kínált meg a cigarettával, melytől rosszul lettek. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A mentők kértek segítséget Újév napján a Lenti Rendőrkapitányságtól, mert Tornyiszentmiklóson egy férfi gyógyszereket szedett be, melytől agresszívvé vált, azonban sürgős orvosi beavatkozásra szorult. A járőrök biztonsági intézkedés keretében biztosították a férfi kórházba szállítását.

Súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, mert a gyanú szerint 2012. január 1-jén este a hahóti Júlián-hegyen lévő pincéje közelében megtámadtak egy férfit, őt gázspray-vel lefújták, majd több ízben megütötték. A bántalmazást követően a sértett a pincéjéhez sietett, melynek ajtaját felfeszítve találta, belseje pedig lángokban állt. Ezt követően tett bejelentést a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, melynek munkatársai azonnal riasztották a tűzoltókat, akik a helyszínre érve megkezdték a tűz oltását, de a pince leégett.
A negyvenes éveiben járó, szemmel láthatóan sérült férfihoz a rendőrök mentőt hívtak, akik a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy bántalmazásából eredően nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.