Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2014. December 08. 10:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szálló por - OKI: Putnokon veszélyes a levegő minősége

Szálló por - OKI: Putnokon veszélyes a levegő minősége

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt veszélyesnek minősítette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok levegőjének minőségét az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) hétfőn.

Az OKI térképe szerint Kazincbarcikán és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő, Salgótarjánban viszont hétfőre javult a minősége, és visszavonták a szmogriadó vasárnap elrendelt tájékoztatási fokozatát. A nógrádi megyeszékhelyt zöld színnel jelölték az OKI térképén, ami kifogásolt levegőminőséget jelent, a többi települést az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték.
Az OKI a levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzi. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.