Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 25. 16:10, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Számos jelöltnek fejfájást okoz, hogy nem jelentkezhet be online az Oscar-díj gálán

Számos jelöltnek fejfájást okoz, hogy nem jelentkezhet be online az Oscar-díj gálán

Bensőséges, személyes részvétellel megrendezett, de biztonságos gálát tervezett Steven Soderbergh és két producertársa, Stacey Sher és Jesse Collins a 93. Oscar-díjátadóra, amelyről kizárták az online bejelentkezés lehetőségét.

A pandémia miatt már elfogadottá vált zoomos részvétel elvetése azonban számos Oscar-jelöltnek okoz fejfájást, mivel költséges és nehéz megszervezni személyes megjelenésüket.
A Variety és a Deadline hollywoodi hírportálok szerdai beszámolói szerint néhány stúdió vezetői és publicistái a logisztikával, a költségekkel és a karanténnal kapcsolatos problémákra panaszkodtak a filmakadémiának, melyek a ceremónián való zoomos részvétel kizárása miatt merültek fel.

A filmakadémia egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

A 93. Oscar-gálát április 25-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban és Union Pályaudvaron.

A műsor producerei a jelölések március 15-i bejelentése után hozták nyilvánosságra, hogy a gálán nem lesz lehetőség zoomos bejelentkezésre, és arra bátorították a jelölteket, hogy személyesen vegyenek részt a ceremónián.

A jelöltek közül azonban sokan tartózkodnak az Egyesült Államokon kívül, a legjobb film kategóriában is díjesélyes Ígéretes fiatal nő című alkotás kilenc jelöltje, köztük a rendező Emerald Fennell és a főszereplő Carey Mulligan is Nagy-Britanniában él, ahol a jövő héttől május közepéig megtiltották a nem létfontosságú külföldi utazásokat.

A legjobb nemzetközi film kategóriában jelölt produkciók képviselőinek Dániából, Hongkongból, Romániából, Tunéziából és Boszniából szintén nehézségekbe ütközik az utazása. A mintegy 200 Oscar-jelölt közül másoknak is gondot jelent, hogy egy utazás miatt vállalniuk kellene a karantént.

A Kaliforniába érkezőknek eleve tíz napra karanténba kell vonulniuk. A külföldről Amerikába érkezőknek pedig szintén különböző karanténszabályoknak kell megfelelniük.

A Variety értesülése szerint az ebben a tárgyban a hétre tervezett megbeszélést a filmstúdiók és az filmakadémia között lefújták.

Az elmúlt hónapokban több olyan díjátadó gálát rendeztek, amelyek a korlátozott számú személyes részvételt a virtuális műsorral ötvözték. Ezek tévés közvetítésének azonban nagyon alacsony volt a nézettsége: a Golden Globe- és a Grammy-díjátadót évtizedek óta nem nézték olyan kevesen, mint idén.

Soderbergh, Sher és Collins a filmakadémia tagjainak és az Oscar-jelölteknek küldött levelében leszögezte, hogy képesek biztonságosan megrendezni személyes részvétellel a ceremóniát. Biztosították a résztvevőket arról, hogy az eseményt úgy kezelik, mint egy forgatási helyszínt, a résztvevőket gyorsteszttel szűrik.

Mint írták, élvezhető műsort akarnak nyújtani a nézők millióinak és a személyesen megjelenő közönségnek, ezért a zoomos részvételt nem tekintik opciónak.

A meghívottak nyugalmának biztosítására találták ki, hogy az Oscar-gála előtti másfél órában a Los Angeles-i Union Pályaudvar udvarán teremtik meg a biztonságos körülményeit az Oscar-jelöltek és vendégeik találkozásának és gyülekezésének.

A show producerei hangsúlyozták, hogy a filmalkotók történetei fontosak és a történeteket megfilmesítő művészek is számítanak. Éppen ezért minden Oscar-jelöltnek egyenlő lehetőséget akarnak nyújtani a bemutatkozásra.

A műsorról annyit árultak el, hogy bensőséges, személyes eseményt szerveznek a Union Pályaudvaron, de a közben a műsor egyes részei élőben jelentkeznek a Dolby Színházból.

A díjazottakat arra kérték, hogy ne papírról olvassák fel beszédjüket, hanem tegyék azt is személyessé, hogy a tévénézők ne hőköljenek vissza a felsorolásoktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.