Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 11. 17:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

A Pénzügyminisztérium (PM) jövőre is folytatja az országos bölcsődefejlesztési programot. A pályázat újabb fordulójában is önkormányzatok indulhatnak,

amelyek az általuk fenntartott bölcsődéket fejleszteni szeretnék, vagy új férőhelyeket alakítanának ki. Az újabb pályázati forduló keretösszege 1,5 milliárd forint - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel szombaton.

Azt írták, a kormány családbarát politikájában kiemelkedő szerepet kapnak a bölcsődei fejlesztések. Erre mutat rá, hogy a koronavírus okozta gazdasági válság idején is biztosítja a kormány a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatások, vagy az otthonteremtés támogatása mellett a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyeket is. A kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát. A bölcsődefejlesztési program újabb fordulója így pedig egy újabb lépés afelé, hogy a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérje a 70 ezret - áll a közleményben.

A pályázat 2022-es fordulójában a támogatási összegek is emelkedtek: bölcsőde korszerűsítés vagy meglévő bölcsőde bővítése esetén 240 millió forintra, míg új bölcsőde kialakítása esetén legfeljebb 672 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok.

A programnak köszönhetően eddig 54 településen újulhattak meg a bölcsődék és minibölcsődék 5,5 milliárd forint kormányzati támogatásból. A pályázat elbírálása során továbbra is előnyt élvez az a pályázó, aki a bölcsőde létrehozását környezetbarát, gazdaságos és energiahatékonynak minősülő alternatív megoldással tervezi. A pályázatok benyújtási határideje 2022. december 30. - ismertette a PM.

A pályázat kiírása a kormany.hu portálon elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.