Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Március 30. 10:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Uniós támogatásokat elcsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

Uniós támogatásokat elcsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat hét emberrel szemben, akik közül többen egy bűnszervezet tagjaként fiktív projektekhez pályáztak európai uniós és hazai költségvetési alapok támogatásaira

- tájékoztatta az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, az ügyészség a hét terheltet bűnszervezetben vagy bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolja.

Az ügyészség szerint a vádlottak egy olyan hálózat tagjai voltak, amely részben saját, részben más személyek neve alatt működő gazdasági társaságokból állt, és volt olyan cég is, amelyet álnév alatt irányítottak. A céghálóba egy olyan Szlovákiában bejegyzett vállalkozást is bevontak, amely nem végzett valós gazdasági tevékenységet. A cégek eltüntetéséhez elkészítették egy kitalált román állampolgár okmányát a vádlottak egyikének fényképével. Az okmányt felhasználva üzletrészeket vásároltak gazdasági társaságokban, emellett pályázati támogatások igénylése és bankoknál történő ügyintézés során is használták a dokumentumot.

A vádlottak a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez olyan pályázatokat nyújtottak be, amelyek megvalósítása nem állt szándékukban, és nem is történt meg. A vádirat szerint a három fiktív projekttel az állami és az európai uniós költségvetésnek mintegy 120 millió forint kárt okoztak - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.