Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 12. 08:42, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet egy nő a hívőkre Texasban

Vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet egy nő a hívőkre Texasban

Texasban szolgálaton kívüli rendőrök lőttek le egy nőt, aki a vasárnapi istentisztelet kezdetén egy templomban tüzet nyitott a hívekre, egy kisgyerek súlyosan megsebesült - közölték a hatóságok Houstonban.

Troy Finner, a texasi nagyváros rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kora délután a spanyol nyelvű istentiszteleten egy közismert templomban, a Lakewood Church-ben történt az incidens. A körülményekről annyi hangzott el, hogy a nővel, aki egy puskából tüzet nyitott, egy 4-5 éves kisgyerek érkezett. A templomban jelen lévő szolgálaton kívüli rendőrök viszonozták a lövéseket, és a támadót halálosan megsebesítették. A lövöldözés során a nővel jött gyermek megsebesült, és válságos állapotban kórházban ápolják. Egy idősebb férfi a lábán sebesült meg.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a nő azt kiabálta a lövöldözés közben, hogy bomba is van nála, de a hatóságok nem találtak robbanóeszközt sem a támadó hátizsákjában, sem autójában.

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az incidens helyszíne, a Lakewood templom lelkipásztora a jól ismert egyházi személyiség Joel Osteen, televíziós evangelista és üzletember.

Címkék: rendőrségi hír, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.