Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 23. 20:19, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Vasárnapra a jelentős mennyiségű eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológia

Vasárnapra a jelentős mennyiségű eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológia

Vasárnapra a jelentős mennyiségű eső miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést több megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

E szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyékben, valamint a főváros területén 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat kora este az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: vasárnap hajnalig az Alpokalján (Vas megyében, Zala megye nyugati felén és Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén) még 5 centiméter körüli hó hullhat, majd a hőmérséklet ott is várhatóan fagypont fölé emelkedik.
Vasárnap hajnalban, illetve délelőtt Bács-Kiskun és Csongrád megyében helyenként a szél viharossá fokozódhat.
A Duna-Tisza köze középső és északi részén - beleértve az Északi-középhegység területét is - nagy mennyiségű eső várható, meghaladhatja a 20, főként a hegyvidéki területeken helyenként a 30 millimétert is - közölte a meteorológiai szolgálat.
Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 Celsius-fok között várható, de az Alpokalján ennél hidegebb, az Észak-Alföldön melegebb is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk